Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата. Добавяме изварата, посоляваме и разбъркваме.
Намачкваме с вилица филето от сьомга. Сипваме го в сместа.
Добавяме настърганата гауда и 1 ч.л. шарлан. Смесваме.
Намазваме тефлонова тава с 1 ч.л. шарлан и изсипваме сместа вътре.
Заравняваме и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути до златисто.
Нарязваме гъбите, сипваме ги в друга тефлонова тавичка, добавяме 1 ч.л. шарлан и ги поставяме във фурната, за да се задушат едновременно с кето ястието.
Сервираме готовата запеканка в две чинии със задушените гъби, поръсени с чубрица и с по един обелен и нарязан розов домат.
Кето вечерята със сьомга е готова.