Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Запеканки»Кето вечеря със сьомга

Кето вечеря със сьомга

Кето вечеря със сьомга
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако се придържате към кето режим на хранене, заповядайте тази рецепта за кето вечеря със сьомга"

Необходими Продукти

  • извара - 400 г
  • яйца - 6 бр.
  • гауда - 50 г настъргана
  • сол - 1 щипка
  • сьомга - 100 г филе
  • шарлан - 3 ч.л.
  • гъби - 250 г
  • чубрица - 2 щипки смляна
  • домати - 2 бр. розови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата. Добавяме изварата, посоляваме и разбъркваме.

Намачкваме с вилица филето от сьомга. Сипваме го в сместа.

Добавяме настърганата гауда и 1 ч.л. шарлан. Смесваме.

Намазваме тефлонова тава с 1 ч.л. шарлан и изсипваме сместа вътре.

Заравняваме и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути до златисто.

Нарязваме гъбите, сипваме ги в друга тефлонова тавичка, добавяме 1 ч.л. шарлан и ги поставяме във фурната, за да се задушат едновременно с кето ястието.

Сервираме готовата запеканка в две чинии със задушените гъби, поръсени с чубрица и с по един обелен и нарязан розов домат.

Кето вечерята със сьомга е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: