Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Кето сьомга с броколи

Кето сьомга с броколи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Кето сьомга с броколи
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Иви отново ни изненадва с апетитна и диетична рецепта, поднесена с вкус."

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. филеъа с кожата
  • броколи - 1 глава, нарязана на розички
  • лимони - сок от ½ бр. и ½ лимон, нарязан на четвъртинки
  • розмарин
  • копър - на вкус
  • Декорация
  • горски плодове
  • боровинки
  • къпини
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази сьомга се прави супер лесно. Първото нещо е да загреете скарата (може и на фурна или в тиган).

Сьомгата се овкусява първо от едната страна, подправя се на вкус, след това се добавя копърът (отгоре се поръсва филето). Поръсва се със зехтин и се пече сьомгата на скара или тиган. Поставя се веднъж върху скарата или тигана, запича се по 3 или 4 минути от двете страни.

В случай че се пече сьомгата на фурна, загрейте на 180 градуса с вентилатор. Поставете сьомгата в голям огнеупорен съд, оставяйки разстояние между всяко филе. Трябва да се овкусят и двете страни, и да се постави тавичката във фурната. Сега е момента и за броколите.

Измийте и отцедете броколите и докато са леко влажни, ги наредете върху тавата около филетата.

Залейте всичко с лимоновия сок и добавете четвъртинките лимон, поръсете с малко зехтин.

Ако се пече, готвенето ще зависи от дебелината на филето от рибка, но няма да е повече от 10 минути при температура 375 градуса или 25 минути на 250 градуса.

Можете също така да добавите сух розмарин, за да му придадете по-ароматно докосване. За финал декорирайте с шунка и плодове по избор.

Това ястие с риба е идеално за вечеря. Можете да го сервирате със зелена салата или със салата Цезар.

Много добре кето сьомга с броколи върви със зеленчуци на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: