Начин на приготвяне
Тази сьомга се прави супер лесно. Първото нещо е да загреете скарата (може и на фурна или в тиган).
Сьомгата се овкусява първо от едната страна, подправя се на вкус, след това се добавя копърът (отгоре се поръсва филето). Поръсва се със зехтин и се пече сьомгата на скара или тиган. Поставя се веднъж върху скарата или тигана, запича се по 3 или 4 минути от двете страни.
В случай че се пече сьомгата на фурна, загрейте на 180 градуса с вентилатор. Поставете сьомгата в голям огнеупорен съд, оставяйки разстояние между всяко филе. Трябва да се овкусят и двете страни, и да се постави тавичката във фурната. Сега е момента и за броколите.
Измийте и отцедете броколите и докато са леко влажни, ги наредете върху тавата около филетата.
Залейте всичко с лимоновия сок и добавете четвъртинките лимон, поръсете с малко зехтин.
Ако се пече, готвенето ще зависи от дебелината на филето от рибка, но няма да е повече от 10 минути при температура 375 градуса или 25 минути на 250 градуса.
Можете също така да добавите сух розмарин, за да му придадете по-ароматно докосване. За финал декорирайте с шунка и плодове по избор.
Това ястие с риба е идеално за вечеря. Можете да го сервирате със зелена салата или със салата Цезар.
Много добре кето сьомга с броколи върви със зеленчуци на скара.