Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга в мексикански стил

Сьомга в мексикански стил

Сьомга в мексикански стил
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Много вкусно приготвена сьомга, поднесена в компания на цветни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • сьомга - 3 бр. котлет
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • царевица - 3 бр. млечна, необелена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • целина - стрък
  • царевица - 3 бр. кръгчета сварена
  • сол
  • чили - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата.

Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите, чушките и домати, и ги задушете, докато омекнат. Овкусете с подправките.

Застелете с хартия за печене тава и сложете царевичните обелки, като оформите ветрило от тях.

Отгоре разпределете от вкусната плънка и сложете парче сьомга. Добавете парченце царевица и стръкче целина.

С помощта на царевичните обелки завийте сьомгата и изпечете рибата в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

Сьомгата в мексикански стил е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: