Начин на приготвяне
От мекото масло, олиото, виното и пресятото брашно, замесете меко тесто.
Разточете тестото на тънка кора и нарежете на квадрати - 6х6 см.
От квадратчетата тесто навийте рулца, кифлички или топки, като за пълнеж поставяте парче нарязан локум.
Подредете оформените винени локумки в тава (може и без хартия за печене) няма да залепнат.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек златист цвят.
Още горещи, оваляйте много добре локумките в предварително пресятата пудра захар и ванилийките.
След като се охладят, наредете в плътно затварящи се метални кутии или буркани за сладки.
Колкото повече престоят така, толкова по-меки и пръхкави стават.
Много пръхкавите винени локумки са готови.
Коментари