Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лимонов кейк с течен шоколад

Лимонов кейк с течен шоколад

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Лимонов кейк с течен шоколад
Снимка: AneliaStefanova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"С най-голямо удоволствие ще опитаме от този лимонов кейк с течен шоколад"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • течен шоколад - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Към тях се добавят бакпулверът, индийското орехче и олиото. Отново се разбива с миксер.

Добавя се брашното и се разбива докато се получи хомогенна смес.

Половината смес се изсипва във форма за кекс.

Към останалата половина се прибавя течният шоколад и отново се разбива с миксер.

Получената шоколадова смес се сипва върху бялата смес. С помощта на дървено шишче се правят кръгови движения, така че да се получи шарен кейкът.

Кексът се пече около час на 180 градуса без вентилатор.

Лимоновият кейк с течен шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: