Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони Болонезе

Макарони Болонезе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Макарони Болонезе
Снимка: Габриела
5 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"Дали любовта към пастата е диагноза или признак на добър вкус?"

Необходими Продукти

  • макарони - 450 г
  • телешка кайма - 450 г
  • домати - 400 г едро кълцани
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък(зелената част)
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - 200 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50+30 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • пармезан - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете макароните в дълбока тенджера, така че водата да ги покрива. Добавете 1 с.л. сол и 2 с.л. зехтин и варете до готовност, като се съобразите с описанието на опаковката.

Загрейте 50 млл зехтин и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете моркова, нарязан на мари кубчета и пресования чесън. Пържете още 3-4 минути, след което добавете телешката кайма и запържете, като внимавате да не стане на бучки. Пържете в продължение на 4-5 минути.

Сложете предварително пасираните домати, ситно нарязаната целина, червеното вино и подправките. Оставете соса да се вари около 15 минути на тих огън. Добавете черен пипер и сол на вкус.

Поднесете макароните обилно поляти със сос болонезе и богато поръсени със ситно настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Перфектната рецепта,много точна и стриктна.Все пак най-любими са ми не с макарони,а със спагети :)
25.02.2016 23:38