Начин на приготвяне
След като посочените продукти се омесят добре, се получава лепкаво тесто, което пълним в готовите формички.
Бисквитите, които са смелени на брашно, се равняват на 3 ч.ч. След като омесите всички продукти и прецените, че сместа е още ронлива, добавяте допълнително масло, разтопено на водна баня.
Ако използвате сладкарска боя на прах, предварително може да я разтворите в малко топла вода, а освен есенция ром, може да добавите и ром (не е задължително, понякога съм добавяла до 10 с.л.).
Като основа сме използвали кръгли бисквитки.
Коледните бисквитени елхички се приготвят само с една формичка, която се пълни и така, докато сместа свърши. Оставят се в хладилник да стегнат и после се вадят от формичките.
Насладете се на крайния резултат и не забравяйте да оставите малко вкусни скалички и за Дядо Коледа!
Източник: Radostina Mihailova - Кулинарна мрежа
Коментари