Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет с кисело мляко и магданоз

Пастет с кисело мляко и магданоз

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пастет с кисело мляко и магданоз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 800 г
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 40 мл
  • орехи - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете киселото мляко в тензух и го оставете за няколко часа, докато се отцеди суроватката. В зависимост от гъстотата на млякото обемът му може да намалее наполовина.

Прехвърлете изцеденото мляко в дълбока купа. Добавете ситно нарязания магданоз, натрошените орехови ядки, пресования чесън, олио и сол на вкус.

Разбъркайте добре и оставете за няколко часа в хладилник, да стегне и да се овкуси равномерно.

По желание може да го гарнирате със ситно нарязани кисели краставички или репички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: