Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Картофена тортиля без яйца

Картофена тортиля без яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Всеки ден бихме си хапвали от тази картофена тортиля - без да преувеличаваме"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг
  • подправки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чили - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително обелените и сварени картофки се мачкат на пюре и се овкусяват с подправките.

Незалепващ тиган се загрява с половината мазнина и на дъното се разпределя равномерно картофената смес.

Трябва да се заглади леко, за да се получи тортилята с приятна форма.

След това ястието от картофи се пече по 10 минути от всяка страна до получаване на златист загар.

За по-лесно при обръщането на тортилята от картофи, можете да си помагате с чиния или голям капак.

Също така при обръщането на тортилята трябва да добавите в тигана остатъка от олиото.

Картофена тортиля без яйца сервираме с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: