Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Хрупкава картофена тортиля

Хрупкава картофена тортиля

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тортилята е наша слабост, затова я сготвихме и публикувахме веднага. Тази класическа хрупкава испанска тортиля върви перфектно с бяло винце и добра компания"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме обелените картофи и ги намачкваме, докато са топли, подправяме ги на вкус.

В тефлонов тиган загряваме половината зехтин и сипваме картофеното пюре. Притискаме и заглаждаме.

Печем на котлона 10 минути на средна температура и с помощта на капак или голяма чиния обръщаме от другата страна.

Сипваме останалия зехтин и плъзваме тортилята в тигана.

Печем тортията още 10 минути и внимателно прехвърляме в сервировъчна чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
46
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
И аз знам от приятелки,живели и работели в Испания ,че картофите за тортийа се пържат и има яйца и лук.Но рецептата ме заинтригува тъй като е още един начин за поднасяне на картофите без участието на яйца и с минимум продукти.Ще се възползвам от нея:)
15.04.2019 18:51
2
Lidia Damianova Zlatarska
Lidia Damianova Zlatarska
А МАЙКА МИ ДОБАВЯШЕ СИРЕНЕ
12.05.2018 19:26
Liliq Dimitrova
Liliq Dimitrova
Тортилята се приготвя от картофи,които се пържат в зехтин,с кромид лук нарязан по наедро,малко чесън,като се поизпържат картофите се добавят разбитите яйца,като се зачерви се обръща.Става много хубава,има вариант да се добавят и чушки,дават допълнително много хубав вкус.Това по-горе не е никаква тортия,а голямо картофено кюфте:-)
21.11.2016 20:44
28
3
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Интересна рецепта ще пробвам и вашият вариант!Позволих си да добавя и една моя снимчица!
02.11.2016 20:21
6
ирина
ирина
И на мен първия път ми се разкъса, но от втория път успях!
01.11.2016 17:35
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
2 пъти опитах и все ми се разкъсва като я прехвърлям
06.05.2016 07:56
7
1
Потребител#168782
Потребител#168782
Първо не се казва "тортиля", а тортиа; второ тортиата не е хрупкава; трето картофите се пържат, а не се варят и трето в класическата тортиа се слагат яйца и лук. И само да допълня: тортиата никога не е хрупкава!!!!!
10.04.2016 21:12
65
11
1
Покажи всички подкоментари
надя
надя
С цялото ми уважение към Севда ХРУПКАВА тортия НЯМА и на 1 тиган се слагат 8/10 яйца.
02.03.2016 20:23
29
8
1
Покажи всички подкоментари
Ивелина
Ивелина
И аз знам, че се слагат яйца! Иначе без яйца, каква тортиля е това? :)
25.02.2016 10:21
30
1
Renkata
Renkata
Интересна рецепта, ще я пробваме. :)
22.02.2016 23:15
2
5
Дани
Дани
Тортия без яйца???
11.02.2016 17:07
35
2