Телешко с гъби и доматен сок

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Телешко с гъби и доматен сок1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Чудите се как да приготвите перфектното ястие с телешко? Ето тайната рецепта"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 глави
  • сметана - 150 мл течна
  • доматен сок - 50 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени и го поръсете с пиперите и брашното.

Запържете го в дълбок тиган с масло от всички страни.

Извадете го и в същия тиган запържете лука и гъбите.

Залейте ги с виното и ги бъркайте, докато се алкохолът се изпари.

Изсипете доматения сос и бъркайте.

Върнете месото и го посолете.

Залейте телешкото задушено със сметана, разбъркайте го и го махнете от огъня.

Поръсете го с останалите подправки и го поднесете с топка варен ориз.

Телешкото с гъби и доматен сок е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: