Начин на приготвяне
Сладки гевреци със сусам и спелта за любителите на всякакви кравайчета.
Активира се маята, като се разбърква в топло прясно мляко със захарта. И щом шупне, с останалите продукти се замесва тесто.
Оставете на топло под фолио да втаса 50 минути. Разделете на 9-10 топчета.
Всяко оформете на фитил и свържете двата края, за да се получи геврече.
Топете първо в захарния сироп, после притиснете леко в плитка чиния със сусам и наредете в тава върху силиконова подложка за печене или хартия.
Оставете да почине тестото за 15 минути, намажете с разбит жълтък тук там и печете в загрята фурна на 180 градуса до златисто, около 20-25 минути.
Извадете и покрийте с кърпа сусамените гевречета.
Мекички и вкусни, чудесни за Коледа!