Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Турски гевреци със сусам

Турски гевреци със сусам

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Турски гевреци със сусам
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • петмез - 5 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч., царевично
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го изсипваме в дълбока купа.

Правим кладенче в средата му и слагаме вътре маята, солта и олиото.

Замесваме умерено твърдо тесто, като добавяме постепенно водата.

Завиваме тестото с кърпа и оставяме да удвои обема си за 1 час.

Разделяме бухналото тесто на 6 равни части.

От всяка част правим фитили, които сгъваме на две и усукваме, като накрая съединяваме двата края на фитила.

Петмеза разтваряме в 4 с.л. вода и в тази смес потапяме един по един гевреците за кратко и ги овалваме в сусам.

Редим ги в тава, в която ще ги печем, постлана с хартия за печене.

Оставяме ги да втасат отново за 1 час.

Печем гевреците в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: