Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Сладки гевреци със сусам

Сладки гевреци със сусам

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Сладки гевреци със сусам
Снимка: Ro Zi
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусни гевречета, които ще се усладят на малки и големи"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 30 г
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сусам
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Добавят се солта, захарта, олиото, 1 яйце и 1 белтък. Единият жълтък се оставя за намазване. Меси се тесто. Оставя се да втаса за около час.

Тестото се разделя на късове с маса 120 г. Окръгляват се и се оставят да починат 10-15 минути. От всеки къс се оформя фитил.

На всеки фитил се долепват краищата и се овалват за да слепнат. Гевреците се оставят за окончателна ферментация (втасване) – около 30-40 минути.

Преди да се изпекат се намазват с разбития жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се 10-15 минути на 210-230 градуса.

Сладките гевреци със сусам са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
"Маята се разтваря във водата." - Това е първото изречение.
30.06.2021 21:55
Admin
Admin
кога се слага маята?
30.06.2021 20:01