Начин на приготвяне
Маята разтваряме в топло прясно мляко със захарта и 2 с.л. от брашното.
Оставяме да шупне.
Слагаме брашното в купа и прибавяме яйцето, белтъка, солта, олиото и готовата мая. Замесваме еластично тесто. Удряме тестото 30 пъти в масата.
Тестото се намаслява и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Втасалото тесто разделяме 20 топчета.
Те се разточват първоначално между дланите, а после върху намаслен плот на фитили. Два по два усукваме фитилите и краищата им се слепват добре.
Поставяме ги на разстояние в тавата върху хартия за печене. Поръсваме със сусам.
Оставяме отново да втасат около 15 минути.
Печем в загрята на 180 градуса.