Начин на приготвяне
В купа разбивате яйцата със захарта до побеляване. Прибавете олиото и брашното пресято с какаото и бакпулвера. Разбърква се с дървена лопатка на кексова смес и се сипва в широка тава върху хартия за печене.
Печете какаовия блат за торта в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка и извадете върху решетка.
Свалете хартията, изрежете краищата и срежете на 3 равни части.
Пригответе сиропа за какаовата торта, като смесите вода и захар и загрейте, докато захарта се разтопи.
Отделно в купа смесете течна сметана и с миксер се разбива на пухкав крем, да е с меки връхчета. Добавете маскарпоне и пресята пудра захар, разбивате на гладко кремче за торта.
В продълговата чиния сложете един блат, сиропирате, следва крем, блат, крем и така, докато наредите 3 блата и измазвате с крем от всички страни.
Охладете, докато пригответе глазурата.
Изрезките начупете на малки парчета смесете с 10 лешника и 10 кафяви чаени бисквити.
Смилате в чопър на трохи и с получената смес облепете стените на тортата.
Загрява се сметана на котлона, добавете парчета млечен шоколад и разбърквате на хомогенна смес.
Оставете сместа да се охлади, така се стяга по-бързо. С нея заливате коледната торта отгоре.
Охладете, докато стегне и следва декорация на коледната торта с шоколад. Тя е въпрос на вкус.
При мен са изрязани снежинки, листенца и захарни сребърни перли!
Весели празници, бъдете здрави !