Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Лимецови коледни меденки с кафява захар

Лимецови коледни меденки с кафява захар

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
84 мин.
Порции
10
"Лимецовите коледни меденки са чудесна почерпка за гости!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 4 с.л.
  • лимецово брашно - 500 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява два пъти в подходяща купа, в която ще се меси.

Прибавя се канелата и се разбърква много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Кафявата захар се разбърква с ванилията.

Яйцата се разбъркват със захарта с миксер на висока степен, като захарта се прибавя постепенно при продължително бъркане.

Содата се разбърква с меда.

В брашното се прави кладенче, в което се прибавят яйцата със захарта, медът и олиото.

Замесва се медено тесто, което трябва да се меси, докато се получи меко и подходящо за точене.

Тестото се оставя за 30 мин. в хладилник.

След като се извади от хладилника, се разделя на три части.

Всяка част се разточва на кора с дебелина 1 см. върху силиконова подложка или незалепваща повърхност.

Изрязват се различни форми с печати за релефно оформяне и се слагат в тава върху хартия за печене.

Готовите меденки се пекат в предварително загрята фурна 8 мин. на 180 градуса на долна решетка.

След като се изпекат, коледните сладки се оставят да изстинат и се съхраняват в буркан, за да останат меки.

Лимецовите коледни меденки с кафява захар са чудесна почерпка за гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: