Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Тиква с горски мед по стара рецепта

Тиква с горски мед по стара рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Тиква с горски мед по стара рецепта
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
28/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Подсладете деня си с тази тиква с мед"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. бяла кръгла
  • горски мед - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива много добре.

Разрязва се на четири части.

Всяка част се почиства от семките.

Измива се много добре след почистването на семките, за да се премахне остатъци от жилки.

Всички парчета тиква се нареждат в дълбока тава в почистената част надолу.

Заливат се със студена вода, така че да се покрие тиквата.

Оставя се в студената вода 30 мин, след което тиквата се измива още веднъж.

Парчетата тиква се нареждат в решетъчна тава, която отдолу има друга тава, за да не капе при печенето.

Пече се във предварително загрята фурна на 250 °C 30 мин.

След като се изпече, печената тиква се изважда от фурната.

Надупчва се с вилица.

Медът се разбърква с канелата до пълното разтваряне на канелата и получаване на хомогенна смес.

Тиквата се намазва много добре с меда, като се изсипва по една лъжица в кладенчето на тиквата.

Оставя се да попие и се сервира топла тиквата с горски мед по стара рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: