Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете шупналото кисело мляко със содата във него и разбъркайте. Прибавете ванилиите и пресятото брашно, разбъркайте до еднородна смес.
Разделете сместа в три еднакви по големина купички, в едната от тях добавете какаото и разбъркайте.
В тавичка, постлана с хартия за печене и намазана с малко мазнина, изпечете 3-те блата, един по един, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Извадете изпечените блатове и ги поставете върху решетка да се охлаждат.
През това време си пригответе яйчения крем, смесете млякото и захарта в метален съд и го поставете на бавен огън да заври. Отделно разбийте яйцата, добавете малка част от млякото и брашното, разбъркайте до еднородна гладка смес.
Прибавете сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане към млякото и бъркайте докато се сгъсти. Свалете крема от огъня и добавете маслото, разбъркайте докато се разтопи напълно и усвои от крема.
Сглобете тортата, като редувате: жълт блат – крем, кафяв блат – крем, жълт блат – крем, намажете тортата отстрани с крем и украсете с малко смлени орехи и парче настърган шоколад.