Начин на приготвяне
Кисело зеле нарежете на едро, свинско месо нарежете на парчета заедно със суровата наденица.
В гювеча се реди ред кисело зеле, ред месо, ред нарязана сурова наденица.
Следва нов ред кисело зеле, месо, наденица и покривате със зеле.
Отгоре сипете 3 с.л. свинска мас и зехтин.
Добавете черен пипер на зърна, дафинов лист и при нужда и малко сол, но ако е много солено зелето, пропуснете.
Поръсете с червен пипер и сипете водата.
Затворете капака и сложете в студена фурна на долно ниво на фурната за 3 часа сочната капама на 150°C.
След като мине това време, свалете капака и печете още 20-30 минути.
Сервира се празничен реден гювеч на празничната трапеза топло.
Весели празници!