Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Празничен реден гювеч

Празничен реден гювеч

Празничен реден гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр. средно
  • свинска плешка - 700 г
  • сурова наденица - 1 бр.
  • свинска мас - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 начупени
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • вода - 450 мл
  • зехтин - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кисело зеле нарежете на едро, свинско месо нарежете на парчета заедно със суровата наденица.

В гювеча се реди ред кисело зеле, ред месо, ред нарязана сурова наденица.

Следва нов ред кисело зеле, месо, наденица и покривате със зеле.

Отгоре сипете 3 с.л. свинска мас и зехтин.

Добавете черен пипер на зърна, дафинов лист и при нужда и малко сол, но ако е много солено зелето, пропуснете.

Поръсете с червен пипер и сипете водата.

Затворете капака и сложете в студена фурна на долно ниво на фурната за 3 часа сочната капама на 150°C.

След като мине това време, свалете капака и печете още 20-30 минути.

Сервира се празничен реден гювеч на празничната трапеза топло.

Весели празници!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: