Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Реден хляб със сирена

Реден хляб със сирена

КрисиКриси
Новак
3029077319
Реден хляб със сирена
Снимка: Анонимен
1 / 3
05/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Реден хляб със сирена е един от най-интересните и вкусни хлябове, които ще опитате"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 или 600 г /за баница/
  • прясно мляко - 250 мл
  • суха мая - 7 г
  • краве масло - 70 г разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • За намазване
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля, прибавя се захарта, маята и малко брашно. Оставя се за 10 мин.

От брашното се прави кладенче прибавят се всички продукти и се омесва меко тесто за хляб.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 35 мин.

Тестото се разточва на правоъгълна кора, внимателно се намазва с крема сирене, поръсва се с рендосано сирене и кашкавал и леко се притиска.

Реже се на правоъгълници, които се подреждат в подходяща тава, върху хартия за печене, като леко се застъпват.

Пече се реден хляб със сирена на 180 °C с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: