Бабек

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бабек1 / 2
22/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.
"Традицията повелява домашно приготвеният бабек да се консумира задължително с домашно приготвено червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг нетлъсто
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • шкембе - 1 брой свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на дребно, осолява се и се оставя да престои 1 нощ.

Прибавят се ситно нарязаният лук и подправките. Със сместа се пълни шкембето, което предварително се кисне във вода и се измива добре.

Напълненото шкембе се зашива и се окачва на проветриво място да съхне.

Поднася се студено или пържено с яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
49
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Високи сини планини
Високи сини планини
Точно така се прави!
31.12.2013 00:52
8
дани
дани
пълни глупости изобщо не се прави така
30.10.2013 21:29
11
1
георги
георги
кой ги пише тези неща
30.10.2013 21:27
9