Бърза торта Снежко

Бърза торта Снежко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
02/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Зимна торта за малки и големи"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 голям пакет Петит Бьор
  • прясно мляко - 1 ч.ч. за топене
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия (80 г)
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 с.л.
  • глазура
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 80 г
  • украса - фондан
  • мандарини - 2 бр
  • захарни перли
  • кокосиви стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвих тази лесна и много вкусна тортичка за Нова година.

В купа се разбива с миксер течна сметана до меки връхчета.

Добавете маскарпоне и пудра захар на вкус. Разбърква се на крем и оставяте настрани.

Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар, в 100 мл от млякото се разбърква пудингът и сипвате в горещато мляко на ниска степен, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти.

Оставете да се охлади и смесете със сметановия крем на вкусен крем.

Редите в тортена форма топени бисквити в прясно мляко, крем и така 3 реда бисквити, като завършете с крем и охладете да стегне.

Свалете ринга и залейте различната бисквитена торта с приготвена глазура от загрята сметана и парченца шоколад.

Оставете да стегне отново, за да залепите приготвения Снежко и снежинки от бял фондан.

За Снежко изрежете 3 кръгчета с различен диаметър и слепени с четка, потопена леко в течен мед.

Залепете върху глазурата и украсете с резени мандаринки, наполовина потопени в разтопения шоколад и охладени върху хартия за печене.

Поръсете бърза торта Снежко с кокосови стърготини и готово.

Весела и щастлива Нова година!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: