Начин на приготвяне
Приготвих тази лесна и много вкусна тортичка за Нова година.
В купа се разбива с миксер течна сметана до меки връхчета.
Добавете маскарпоне и пудра захар на вкус. Разбърква се на крем и оставяте настрани.
Загрява се 400 мл прясно мляко с кафява захар, в 100 мл от млякото се разбърква пудингът и сипвате в горещато мляко на ниска степен, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти.
Оставете да се охлади и смесете със сметановия крем на вкусен крем.
Редите в тортена форма топени бисквити в прясно мляко, крем и така 3 реда бисквити, като завършете с крем и охладете да стегне.
Свалете ринга и залейте различната бисквитена торта с приготвена глазура от загрята сметана и парченца шоколад.
Оставете да стегне отново, за да залепите приготвения Снежко и снежинки от бял фондан.
За Снежко изрежете 3 кръгчета с различен диаметър и слепени с четка, потопена леко в течен мед.
Залепете върху глазурата и украсете с резени мандаринки, наполовина потопени в разтопения шоколад и охладени върху хартия за печене.
Поръсете бърза торта Снежко с кокосови стърготини и готово.
Весела и щастлива Нова година!