Домашна свинска пастърма

НикиНики
Мастър Шеф
7555k3k3k3
Домашна свинска пастърма
Снимка: Ники
1 / 2
04/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Много е сполучлива тази домашна свинска пастърма, задължително я опитайте"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг
  • морска сол - 3 кг
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • сушен чесън
  • сминдух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското контрафиле почистваме от ципи и жили, нарязваме го на парчета според желания размер.

В купа си поставяме сол, след това филе, сол и така редуваме, като завършваме със сол. Месото оставяме със солта 48 часа.

Измиваме месото под течаща вода и оставяме да се накисне в студена вода за 2 часа, сменяме водата и оставяме за още 6 часа.

Отцеждаме месото, подсушаваме.

Подправките смесваме и овалваме добре филетата.

В единия край правим дупка и мушкаме здрав конец, нанизваме на сухо и проветриво място.

След около 10 дни пастърмата е готова за консумация.

Домашната свинска пастърма е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: