Меденки с вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Меденки с вино2 / 2
19/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
36

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • лимонова кора - 1/2 2.л. (ситно настъргана)
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • вино - 2/3 ч.ч. (сладко десертно)
  • пудра захар - 1 с.л.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • карамфил - 1/2 с.л.
  • канела - 1 пръчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с канелата в средна на големина купа. Разбъркайте ги заедно с кората, зехтина и виното до получаването на меко тесто. След това замесете тестото, докато стане гладко, и го покрийте. Оставете го да престои 30 минути.

Загрейте олиото в голям тиган. От тестото направете меденки. Пържете ги, докато станат леко кафяви на цвят. След това ги извадете на попивателна хартия, поръсена с пудра захар,

Междувременно поставете меда, карамфила и канелените пръчици да се варят в малка тенджера. Варете непокрити за около 2 минути. След това махнете сиропа от огъня и го оставете да изстинат за 5 минути.

Сервирайте меденките заедно със сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: