Сарми от маруля

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
19/12/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 875
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Избирате по-едрите марулени листа и ги попарете с вряла подсолена вода. В сгорещеното олио задушавате ситно нарязания лук, прибавяте измития ориз, изчаквате да се задуши, наливате топла вода и оставяте сместа да се вари, докато оризът поомекне.

Ако слагате гъби, след ориза прибавяте сварените и ситно нарязани гъби. Заливате с бульона, в който са варени гъбите. Подправяте сместа с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз. Разбърквате и оставяте да изстине.

Свивате сармички в марулените листа и ги нареждате в тенджера, притискате ги с чиния и заливате с вода или бульон. Оставяте сармите да врят на умерен огън.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
25.08.2016 15:49
Oигинално!
Защо никой не я е сготвил досега?
0
0
Лиляна
Лиляна
14.03.2015 21:28
сармите на сничката считам, че са от листа от цвекло, може и да греша но на такива ми приличат, като гледам и дръжките.
1
0
blaga
blaga
19.12.2013 21:15
много интересна идея ,щея пробвам .
0
0