Лалангите на баба

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Лалангите на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поръсете вкусните бабини лаланги с пудра захар и ги хапвайте със сиренце или домашно сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • прясно мляко
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и на порции добавете към тях брашното при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.

След това добавете захарта, солта и содата.

Налейте млякото постепенно - не спирайте да бъркате.

Сместа трябва да е с гъстота на боза.

Гребете от нея и пържете вкусните бухти до готовност.

Извадете ги върху домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.

Поръсете ги с пудра захар и ги хапвайте със сирене или сладко.

Лалангите на баба са страшна вкусотия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: