Начин на приготвяне
Козето кисело мляко се слага в тензух, за да се изцеди. Тензухът се слага върху метален гевгир за 4 часа.
След като киселото мляко се изцеди, се сипва с купа, в която ще се разбърква.
Козето сирене се натрошава на дребно.
Прибавя се козето крема сирене и се разбърква до хомогенна смес.
Лукът се почиства и измива много добре. Настъргва се на ситно ренде.
Чесънът се почиства и счуква в хаванче.
В киселото мляко се прибавя козето сирене с изварата, настъргания лук, счуканият чесън, червеният пипер, кимиона и солта.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Разядката се оставя в хладилник за 1 час преди да се консумира.
Разядката с козе сирене и чесън е готова.