Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с лапад, козе сирене и див чесън

Гювечета с лапад, козе сирене и див чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Гювечета с лапад, козе сирене и див чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
16/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вегетариански гювечета, за онези дни, в които не ви се хапва никакво месо"

Необходими Продукти

  • лапад - 400 г
  • див чесън - 10 стръка
  • пресен лук - 1 връзка
  • козе сирене - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • микс пипер - 3 щипки
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива много добре.

С ножица се премахва основната дръжка от цялото листо, след което листата се нарязват на едро.

Пресният лук се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.

Магданозът се почиства от дръжките, измива се и се нарязва на ситно.

Дивият чесън се измива и нарязва на ситно с дръжките.

Нарязаният лапад и пресният лук се слагат в сгорещено олио и се запържват да 5 мин., след което се свалят от котлона.

Прибавя се нарязаният на ситно магданоз, солта и миксът от пипер. Разбърква се много добре.

Сместа се нарежда в четири гювечета.

Козето сирене се натрошава и се нарежда в гювечетата върху лапада.

Отгоре се слага по едно счукано, но не разбъркано, яйце във всяко гювече.

Гювечетата се пекат в предварително загрята фурна 25 мин. на 180 градуса на вентилатор, като на 10 минута се похлупват.

Маслото се загрява, прибавя се червеният пипер и се запържва за 3 мин., след което със соса се заливат изпечените гювечета.

Гювечетата с лапад, козе сирене и див чесън се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Изглежда ,че ще е вкусно!
19.06.2022 09:34
2
1
Покажи всички подкоментари