Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с козе сирене и чесън

Разядка с козе сирене и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Разядка с козе сирене и чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
09/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако ни дадете и една топла питка, цялата разядка ще си хапнем"

Необходими Продукти

  • козе кисело млако - 800 г
  • козе крема сирене - 200 г
  • козе сирене - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето кисело мляко се слага в тензух, за да се изцеди. Тензухът се слага върху метален гевгир за 4 часа.

След като киселото мляко се изцеди, се сипва с купа, в която ще се разбърква.

Козето сирене се натрошава на дребно.

Прибавя се козето крема сирене и се разбърква до хомогенна смес.

Лукът се почиства и измива много добре. Настъргва се на ситно ренде.

Чесънът се почиства и счуква в хаванче.

В киселото мляко се прибавя козето сирене с изварата, настъргания лук, счуканият чесън, червеният пипер, кимиона и солта.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Разядката се оставя в хладилник за 1 час преди да се консумира.

Разядката с козе сирене и чесън е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: