Начин на приготвяне
В дълбок тиган си запържваме нарязаните лук и чесън.
Върху тях поставяме нарязаните бутчета и поръсваме с подправките, пържим до златисто.
Добавяме нарязаните домати, чушката, дафиновия лист, доматеното пюре, лимона. Заливаме с вода, докато се покрият бутчетата.
Варим до готовност.
Изваждаме бутчетата, слагаме ги в тавичка и намазваме със зехтин, запичаме до златиста коричка.
Почистения и измит ориз поставяме в бульона, където сме варили бутчетата, ако е необходимо, добавете още вода.
Поставяме продуктите за соса в блендера и блендираме.
Поднасяме пилешкото къри - готовия ориз сервираме в чиния, върху него бутчетата и заливаме със соса.
Бутчета върху канапе от ориз със сос къри са идеални за обяд или вечеря.
Коментари