Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри зеленчуци върху канапе от ориз

Къри зеленчуци върху канапе от ориз

Къри зеленчуци върху канапе от ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Къри зеленчуците се сервират върху канапе от сварен ориз и рязко зпетитът ви се покачва"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • тиквички - 1/2 ч.ч.
  • патладжани - 1 малък
  • чорбаджийски чушки - 6 бр.
  • бамя - 5 бр.
  • домати - 4 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри паста - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сметана - 100 мл за готвене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, чушките и бамята - на дребно, тиквичките и патладжана - на кубчета.

Хубаво е патладжанът да се накисне в подсолена вода за половин час, за да се отстрани горчивият му вкус.

Зеленчуците се запържват по отделно в сгорещена мазнина. Когато се извадят, се слагат върху кухненска хартия, за да се премахне излишната мазнина.

На мястото на зеленчуците се слагат настърганите домати. Готвят се, докато се сгъстят, след което се прибавя сол на вкус, червен пипер и къри пастата.

Сосът се разбърква и към него се добавят изпържените зеленчуци. Ястието се разбърква, овкусява се със смлян черен пипер, след което се налива готварската сметана.

Разбърква се кърито и след минута-две се дръпва от котлона.

Къри зеленчуците се сервират върху канапе от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: