Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на полумесеци, чушките и бамята - на дребно, тиквичките и патладжана - на кубчета.
Хубаво е патладжанът да се накисне в подсолена вода за половин час, за да се отстрани горчивият му вкус.
Зеленчуците се запържват по отделно в сгорещена мазнина. Когато се извадят, се слагат върху кухненска хартия, за да се премахне излишната мазнина.
На мястото на зеленчуците се слагат настърганите домати. Готвят се, докато се сгъстят, след което се прибавя сол на вкус, червен пипер и къри пастата.
Сосът се разбърква и към него се добавят изпържените зеленчуци. Ястието се разбърква, овкусява се със смлян черен пипер, след което се налива готварската сметана.
Разбърква се кърито и след минута-две се дръпва от котлона.
Къри зеленчуците се сервират върху канапе от сварен ориз.