Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени царски печурки

Пълнени царски печурки

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110417223383
Пълнени царски печурки
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 3
11/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Сочни пълнени гъбки - перфектното мезе"

Необходими Продукти

  • чесън
  • лук
  • спанак
  • котидж крема сирене
  • доматен сок
  • чедър
  • гъби - 500 г големички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите зависи от броя кралски печурки.

Измих гъбите и внимателно отстраних пънчетата.

Нарязах пънчетата на ситно, чесъна и лук, колкото за аромат и лек вкус, и сложих да се пържат във Filips.

Когато са почти готови, добавих малко от доматения сок, сол, чер. пипер, нарязания спанак и от котидж крема сиренето.

Когато стана готово, напълних гъбите, поръсих с малко кашкавал и сложих в Делонгито на фурна - 3 степен.

Преди да са напълно готови, на всяка гъбка поставих отгоре от чедъра.

Оставих ги още малко, колкото да се разтопи малко чедърът и да не хване коричка и ги извадих.

Накрая поръсих пълнените царски печурки с чубрица.

От дом. сок гъбките станаха сочни и перфектни за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: