Начин на приготвяне
Нарязах лука, а моркова настъргах и запържих за около 5-6 минути.
Добавих ориза и него запържих. Сложих червения пипер, после доматения сок.
Оставих да кипне за около 6-7 минути, долях малко вода и отново оставих да кипне за няколко минути. Свалих от котлона и добавих каймата и всички подправки и сол на вкус.
Сложих сухите чушки в гореща вода, да се отпуснат и да може да се напълнят хубаво.
На дъното на гювеча сложих нарязано кисело зеле, наредих напълнените чушки и сарми с кисело зеле.
Отгоре поръсих с малко брашно, сол и чубрицата налях вода да покрият чушките и пекох на 200 °C до готовност.
След като са готови пълнените чушки, направих соса, като разбих яйцата и киселото мляко и постепенното към тях прибавих от бульона, върнах при чушките и сармите в гювеча.
Коментари