Начин на приготвяне
За тази полезна кето салата лукът, морковът и пиперката се нарязват на дребно, тиквичката и гъбите на малки кубчета, а чесънът се наситнява.
Соевите хапки се поръсват с малко кимион и се заливат с гореща вода.
В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и пиперката. Няколко минути по-късно се прибавя наситненият чесън.
След това се добавят гъбите и когато започнат да поомекват и покафеняват, се слага и тиквичката.
2-3 минути след това се добавят изцедените соеви хапки, зеленчуковият бульон и подправките към бобената салата.
Прибавя се измитата киноа и се налива 1 ч.ч. вода. Оставя се да заври, намаля ва се на слаб огън и от завирането се измерват 15 минути.
Когато киноата е на половина готова, се добавя е изцеденият черен боб.
Овкусява се кето ястието с киноа и черен боб с малко сол, ако има нужда.