Начин на приготвяне
Свареният картоф го режем на кубчета. Сиренето го режем на кубчета. Рулето с шунка и кашкавал го режем на 6 тънки кръгчета. Доматите от консерва ги нарязваме на ситно и го слагаме в купича, към тях прибавяме 3-4 с.л от сока от буркана.
На дъното на гювечето слагаме 1 с.л от олиото. Прибавяме ½ от доматите. После ½ от нарязаният сварен картоф. Следва ред сирене около ½ количество, което нарязахме. Следва ред от 3 кръгчета руле кашкавал с шунка.
Разпределяме и ½ от свареният черен боб. Така всичко по два пъти редуваме, докато свършат продуктите. Най-накрая поливаме с 2 с.л олио. Поръсваме със сол и суха ронена чубрица.
Печем гювечетата на 180°C в незагрята фурна до почти готово състояние.
Към края на печенето чукваме 1 яйце и допичаме, без да слагаме капачето. Вече готово, хапваме, докато е топло.