Гювече с черен боб

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Гювече с черен боб
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • картофи - 1 бр. сварен
  • домати - 2 бр. /от консерва/+ 3 - 4 с.л. сок
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавалено руле с шунка - 6 кръгчета
  • черен боб - 1/2 к.ч. сварен
  • сол - 1 малка щипка
  • чубрица - 1 щипка суха ронена
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареният картоф го режем на кубчета. Сиренето го режем на кубчета. Рулето с шунка и кашкавал го режем на 6 тънки кръгчета. Доматите от консерва ги нарязваме на ситно и го слагаме в купича, към тях прибавяме 3-4 с.л от сока от буркана.

На дъното на гювечето слагаме 1 с.л от олиото. Прибавяме ½ от доматите. После ½ от нарязаният сварен картоф. Следва ред сирене около ½ количество, което нарязахме. Следва ред от 3 кръгчета руле кашкавал с шунка.

Разпределяме и ½ от свареният черен боб. Така всичко по два пъти редуваме, докато свършат продуктите. Най-накрая поливаме с 2 с.л олио. Поръсваме със сол и суха ронена чубрица.

Печем гювечетата на 180°C в незагрята фурна до почти готово състояние.

Към края на печенето чукваме 1 яйце и допичаме, без да слагаме капачето. Вече готово, хапваме, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: