Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Мераклийски свински джолан с кисело зеле

Мераклийски свински джолан с кисело зеле

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Мераклийски свински джолан с кисело зеле
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Много мераклийски сме направили този свински джолан, ще го опитате ли"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 средно голям
  • кисело зеле - 1/2
  • бекон - 150 г
  • дафинов лист - 4 листа
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен свински джолан с кисело зеле можем предварително да сварим джолана до полуготовност. Аз обикновено го приготвям в уред за бавно готвене.

Можем да прескочим тази стъпка и само да запечатаме на тиган.

Запържваме нарязания на ситно бекон до златисто. Добавяме зелето, което предварително сме нарязали и задушаваме за десетина минути на котлона.

При необходимост добавяме още мазнина, защото зелето става по-вкусно, когато е благичко.

Прехвърляме в тава и добавяме пушен червен пипер, черен пипер и дафинов лист.

Не добавям сол, защото и зелето и беконът са доста солени обикновено и месото на джолана поема достатъчно от солеността.

Доливаме в тавата малко зелев сок, но ако е твърде солен, може да се използва вода.

Отгоре слагаме и джолана и завиваме с фолио.

Печем киселото зеле до омекване готовност на свинското печено (ако не е предварително сварено).

След това махаме фолиото и допичаме до златисто свинското с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: