Начин на приготвяне
За този вкусен свински джолан с кисело зеле можем предварително да сварим джолана до полуготовност. Аз обикновено го приготвям в уред за бавно готвене.
Можем да прескочим тази стъпка и само да запечатаме на тиган.
Запържваме нарязания на ситно бекон до златисто. Добавяме зелето, което предварително сме нарязали и задушаваме за десетина минути на котлона.
При необходимост добавяме още мазнина, защото зелето става по-вкусно, когато е благичко.
Прехвърляме в тава и добавяме пушен червен пипер, черен пипер и дафинов лист.
Не добавям сол, защото и зелето и беконът са доста солени обикновено и месото на джолана поема достатъчно от солеността.
Доливаме в тавата малко зелев сок, но ако е твърде солен, може да се използва вода.
Отгоре слагаме и джолана и завиваме с фолио.
Печем киселото зеле до омекване готовност на свинското печено (ако не е предварително сварено).
След това махаме фолиото и допичаме до златисто свинското с кисело зеле.