Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата. Добавете киселото мляко и солта, разбъркайте.
Отделно пресейте брашното и добавете бакпулвера, разбъркайте. На етапи към яйчената смес, прибавяйте от смесените брашно и бакпулвер и замесете тесто за своите домашни бухтички.
Върху обилно поръсен с брашно плот, разточете тестото на кора с дебелина 0, 5 см. С помощта на нож за пица, нарежете кората на правоъгълни парчета и оставете така за 10 минути, за да почине тестото.
През това време в тиган налейте олио (около 200 мл), нагрейте на умерен огън и започнете да пържите рязаните бухти от двете страни, до златисто кафяв загар.
Сервирайте невероятните бухтички топли, поръсени с пудра захар или сирене, а защо не и любимото ви сладко.
Уникални рязани бухти с яйца и кисело мляко!