Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на крема. Разтопете на водна баня белия шоколад. Охладете го. Стоплете и кравето масло на водна баня и него охладете, след това ги смесете. Внимателно добавяйте заквасената сметана към маслото и шоколада - лъжица по лъжица и разбърквайте с шпатула, а не с миксер!
Добавете настърганата лимонова кора, ванилията и кокосовите стърготини. Накрая към крема добавете и разбитата на сняг сладкарска сметана, отново разбъркайте внимателно с шпатулата! Кремът за кокосовата торта е готов !
Вземете подложка за торта, сложете ринга /22 см/ и фиксирайте. Намажете дъното с малко от крема. Започнете с нареждането на бисквитите, като ги топите в сока от компота от ананас, смесен с няколко капачки от рома. В празните пространства между бисквитите сложете парченца ананас, нарязян на малки зарчета.
Намажете отново с пласт крем, отново ред напоени бисквити с парченца ананас, крем и след това ред намажете с малиновото сладко, отново напоени бисквити и трябва да завършите с белия крем. Заравнете и приберете за нощ в хладилника да стегне.
На следващия ден пристъпете към украсата! Свалете ринга, обилно поръсете с кокос и настърган бял шоколад! В средата поставете бонбоните с кокос и украсете с пресните малини, отстрани залепете вафлените кори, като ги начупите в нестандартни форми. За разкош прибавете листенца мента!
Невероятна вкусотия е тази Кокосова торта Рафаело с малини!