Начин на приготвяне
Разбийте маслото до побеляване. Прибавете лимоновата кора настъргана, яйцето и брашното.
Добавете студената вода.
Омесете тесто. Охладете тестото. Накъсайте тестото и оформете малки топчета.
Облепете стените на формички за кошнички.
Надупчете основата на всяка от кошничките с дървено шишче.
Изпечете до порозовяване в предварително загрята фурна.
Готовите кошнички охладете за кратко и отстранете от формичките.
Пригответе сладкарския крем по следния начин.
Смесете захарта и водата.
Сложете тенджерата на котлона и сварете гъст сироп.
През това време, разбийте белтъците, като ги смесите с лимоновия сок на гъст сняг с помощта на миксер.
Когато захарният сироп започне да се сгъстява, го отстранете от огъня и го прибавете на тънка струйка към разбитите белтъци.
Продължете разбиването, прибавете омекотеното масло на стайна температура и предварително нарязано на кубчета.
Разбивайте до еднородност масления крем.
Готовият крем охладете и напълнете кошничките.
Гарнирайте маслените кошнички с италиански крем малини и малиново сладко.