Начин на приготвяне
Няколко ягоди се оставят настрана за украса. Останалите се нарязват и се поръсват с 2 супени лъжици захар. Оставят се и в това време се прави кремът.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавя се брашното и се разбърква добре. Млякото се кипва с ванилията и се налива на тънка струйка в сместа с жълтъците при непрекъснато бъркане.
Сместа се премества в тенджерка и се загрява на слаб огън. Кипва се и се вари 3 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се добавя маслото. Белтъците се разбиват на пяна и се добавят в горещия крем.
Разбърква се внимателно и се добавят нарязаните ягоди. Ромът се смесва с 2 супени лъжици вода. Бишкотите се начупват, разпределят се в купички и се напръскват с ромовата вода. Отгоре се излива кремът и се оставя в хладилника за 2 часа. Преди сервиране се украсява с ягоди.