Начин на приготвяне
Смесете маслото, солта, брашното и захарта, месете до получаването на трохи.
Прибавете яйцето и доомесете тестото. Ако тестото стане твърдо, може да добавите малко студена вода.
Съберете тестото за кошничките на топка и го завийте със стреч фолио. Сложете го в хладилник за около 30 минути.
С готовото тесто облепете формичките-кошнички.
С помощта на дървено шишче направете дупчици по дъното на кошничките, за да не се издуват.
Печете в загрята фурна за 15 минути. Следете да не прегорят.
Още топли, извадете кошничките от формичките и ги оставете да се охладят.
Обелете ябълките и ги нарежете на ситни парченца.
Сложете ги в съд и добавете захарта.
Гответе на котлона, докато ябълките омекнат и се карамелизират. Поръсете с канелата.
Напълнете кошничките с ароматната ябълкова смес.
Поръсете маслените кошнички с ябълков пълнеж и канела с фъстъчен крокан.
Приятен апетит!