Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кошнички»Маслени кошнички с ябълков пълнеж и канела

Маслени кошнички с ябълков пълнеж и канела

Маслени кошнички с ябълков пълнеж и канела
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 100 г
  • краве масло - 125 г студено
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • За пълнежа
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • фъстъчен крокан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маслото, солта, брашното и захарта, месете до получаването на трохи.

Прибавете яйцето и доомесете тестото. Ако тестото стане твърдо, може да добавите малко студена вода.

Съберете тестото за кошничките на топка и го завийте със стреч фолио. Сложете го в хладилник за около 30 минути.

С готовото тесто облепете формичките-кошнички.

С помощта на дървено шишче направете дупчици по дъното на кошничките, за да не се издуват.

Печете в загрята фурна за 15 минути. Следете да не прегорят.

Още топли, извадете кошничките от формичките и ги оставете да се охладят.

Обелете ябълките и ги нарежете на ситни парченца.

Сложете ги в съд и добавете захарта.

Гответе на котлона, докато ябълките омекнат и се карамелизират. Поръсете с канелата.

Напълнете кошничките с ароматната ябълкова смес.

Поръсете маслените кошнички с ябълков пълнеж и канела с фъстъчен крокан.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: