Начин на приготвяне
Плодът се измива и се поставя в съда за варене. Залива се със студена вода (която да бъде 5 - 6 см над повърхността му) и се вари до омекване, след което се прецежда внимателно през марля, за да бъде бистра отварата.
На всеки литър от отварата се прибавят по 300 гр. захар. Сместа се вари докато капка от сиропа, капната върху суха порцеланова чиния, се задържа на топче и не се разлива.
Пет минути преди този момент се прибавя киселината. Готовото желе, още горещо, се излива в по - голям плитък съд, където се съхранява.
Коментари
Как да добавим лимонтозуто 5 мин.преди сгъстяването, като още не сме проверили капката ?
И когато стане желето и влезе в буркани - по практично от плосък съд, какво правим с плодовете? На снимката ви има плодове ? А желето няма, нали ?
Не е лесно и рецепти да се четат, сварих дренките и се чеша по главата. Мерси много.