Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кексчета с бял шоколад и уасаби

Кексчета с бял шоколад и уасаби

Кексчета с бял шоколад и уасаби
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
24
"Кексчета с бял шоколад и уасаби - знаем, че вече мислите как да ги приготвите"

Необходими Продукти

  • брашно - 430 г
  • захар - 26 г фина
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 3 ч.л.
  • прясно мляко - 375 мл
  • олио - 125 мл
  • кисело мляко - 2 с.л. гръцко
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. големи
  • уасаби паста - 1 ч.л.
  • бял шоколад - настърган
  • За белия шоколадов сос
  • бял шоколад - 300 г за готвене
  • сметана - 100 мл
  • уасаби паста - 1 ч.л.
  • Гарниране
  • краве масло - 500 г меко
  • пудра захар - 500 г
  • прясно мляко - 2 с.л. на стайна температура
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • уасаби паста - 1 ч.л.
  • сладкарска боя - 1 капка зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на соса:

Смесете шоколада и сметаната в купичка и загрейте в микровълнова за 20 секунди, докато стане гладка и мека смес. Оставете да се охлади за 5 минути и добавете уасабито. Бъркайте до хомогенна смес.

Приготвяне на кексчетата:

Загрейте фурна с вентилатор на 160⁰С или 180⁰С, ако е без вентилатор. В купа смесете брашното, бакпулвера, захарта и солта и разбъркайте добре. Прибавете маслото и разбийте с миксер до текстурата на пясък.

После разбийте млякото, яйцата, киселото мляко, ванилията, олиото и уасабито в голяма кана. Добавете сместа към сухите съставки и разбийте на ниска скорост, докато се получи хомогенна смес.

Във форма за мъфини поставете хартиени кошнички и ги напълнете с помощта на лъжица за сладолед, като внимавате да не ги препълните. Една лъжица е достатъчна. Печете около 20-25 минути или до суха клечка. Оставете да се охладят напълно, преди да ги украсите.

Приготвяне на глазурата:

Разбийте маслото в голяма купа за около 5 минути, докато удвои обема си и избледнее.

Прибавете захарта и разбивайте на ниска скорост. След като се смесят добре, скоростта се увеличава и се разбива за още 6-8 минути, докато стане пухкава смес. Прибавете млякото и ванилията и отново разбийте. Накрая сложете уасабито и боята и разбийте за последно.

В кексчетата се издълбава малка дупка в средата и се пълни със соса. Гарнират се шоколадовите мъфини с глазурата и настърган бял шоколад.

Кексчетата с бял шоколад и уасаби са просто невероятни!

Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: