Начин на приготвяне
Замесете тесто от изброените съставки. Когато вече не можете да месите с кухненски робот, месете тестото с ръце за около 5 минути.
Намажете с олио тесто за хлебчета, покрийте го и оставете да се удвои на топло за 1.5 часа.
След това размачкайте леко тестото, просто го сгънете и го сложете в малко по-голям пластмасов съд (защото ще нараства), който също предварително сте намазали с малко олио, за да не лепне тестото. Направете същото с капака, леко го намаслете.
Това тесто може да се използва веднага и да се съхранява в хладилник до 3 дни.
Ако е необходимо, вземете тестото, като направите продълговати или кръгли кифлички, така че да се разтегнат и сплескат леко.
Можете да печете тези блатове в покрита тава без масло, във фурната или като основа за пица, но също и в сандвичарник. Загрейте добре уреда и сложете малките питки във фурната, печете за 5 минути.
Забележка: Можете да направите хлебчета за сандвичи за 5 минути и от чисто бяло меко брашно или друго брашно.