Начин на приготвяне
Стоплям леко прясното мляко и размивам маята със захарта и 1 с.л брашно. Пресявам брашното и правя кладенче. Слагам вътре течността със шупналата мая, водата, солта, олиото. Замесвам тесто върху набрашнен плот.
Оставям настрана завито на топло с кърпа за 30 минути да втаса. През това време си нарязвам на шайби краставица, на лентички салам, настъргвам кашкавал. В отделна чинийка смачквам няколко смокини от сладко. След като втаса тестото го разделям на 6.
Правя 6 малки топки. Слагам ги върху тава с хартия за печене и пека на 180 градуса. След като ги опека оставям леко на изстинат. Срязвам малките хлебчета през средата да станат на 2 половинки.
Всяка половинка мажа с маргарин, редя отгоре с салам, кашкавал и накрая краставичка. Друга част мажа с маргарин и после със сладко от смокини. Хапваме за следобедна закуска.