Начин на приготвяне
За тези пухкави хлебчета разбъркайте зехтина и водата и загрейте до 37 градуса.
Натрошете маята и отново разбъркайте добре.
Смесете брашното със солта и го пресейте към течните съставки.
Омесете гладко тесто, оставете го да втаса на топло за 40 минути.
След това оформете 8-10 топчета с намазнени ръце, спескайте ги и ги подредете на разстояние в тавата на фурната, застлана с хартия за печене. Оставете да втасат отново за още около 40 минути или докато удвоят обема си.
Печете зехтиновите хлебчета за сандвичи на 200 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути.
Меки, пухкави и много вкусни - идеални по всяко време, както за сандвичи с колбаси, така и за веджи сандвичи.
Добър апетит!