Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Критараки с телешко месо

Критараки с телешко месо

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Критараки с телешко месо
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Ароматна комбинация от телешко место и паста, както ще ви я поднесат в Гърция!"

Необходими Продукти

  • критараки - 250 г
  • телешко месо - 400 г
  • лук - 1 глава кромид
  • доматено пюре - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме телешкото месо да се свари заедно с дафинов лист, сол и бахар. След като се свари, махаме ципи и жилки и го нарязваме на малки кубчета.

Запазваме бульона, в който сме варили месото, и ако има нужда, може да се прецеди.

Нарязваме на ситно лука и запържваме за кратко, добавяме и критаракито.

Добавяме бульона към лука и пастата. Малко след като заври, овкусяваме и добавяме месото.

Малко преди да е готово, ястието слагаме и доматеното пюре. Варим още 5-10 мин и оставаме пастата да усвои всичката течност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стела Церковска
Стела Церковска
Така и аз го приготвям,с единствената разлика,че не отстранявам жилите от месото,но когато купувам искам ποντίκι :)
21.04.2016 11:34
2