Начин на приготвяне
Запържваме каймата на средно силен огън, докато покафенее и отделената вода се изпари.
За доматения сос слагаме лука в тигана от каймата и готвим на средно силен огън, докато омекне и стане прозрачен, като разбърквате от време на време.
Намаляваме на средна температура и добавяме доматите. Оставяме да къкри, докато сосът стане гъст, като разбърквате често, около 10 минути. Добавяме ригана, солта и лютия пипер, разбъркваме около 1 минута и махаме от котлона.
Отрязваме двата края на всяка тиквичка и ги нарязваме на ленти по дължина.
В тавичка с размери 20×20 см подреждаме една трета от тиквичките, като леко ги припокриваме една с друга. Равномерно разпределяме половината от месния сос върху тиквички.
Слагаме 1/2 чаша от моцарелата върху соса. Повтаряме с друг слой тиквички, слой месен сос и слой моцарела. Отгоре слагаме останалите резени тиквички.
Добавяме още 1/2 чаша моцарела и 1/2 чаша пармезан върху тиквичките.
Печем лазанята с тиквички непокрита в предварително загрята на 180 °C фурна, докато стане златистокафява отгоре - около 45 минути.
Охлаждаме за 15 минути и сервираме кето лазаня с тиквички.