Начин на приготвяне
Определено съм изненадана от този бананов кекс, защото арабските сладкиши са много сладки, този е съвсем малко. По ми идва да го нарека сладък хляб.
Първо, нарязват се бананите на кръгчета. След това в тиган разтопяваме захарта, след това маслото, като се разтопи и то, добавяме бананите и орехите. Разбъркваме добре около минута и махаме тигана от котлона.
В купа разбъркваме яйцата с олиото, млякото и сухите съставки.
Накрая добавяме карамелизираните банани. Разбъркваме внимателно и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена правоъгълна форма.
Печем нашия сладък хляб в предварително загрята фурна без вентилатор на 180 °C за 30-35 мин.
Изваждаме арабския сладкиш с банани и го наръсваме с пудра захар, докато е още топъл.
Източник: Lubka Savova - Кулинарна Мрежа